Iubește-ți Unicitatea!

Un sfert din viață…

Distribuie articolul:

Un sfert de viață îl pierdem făcând legături. Tot felul de legături între idei, între fluturi, între lucruri și praf. Totul curge așa de repede, și noi tot mai facem legături între subiect și predicat. Trebuie să-i dăm drum vieții, așa cum ne vine exact, să nu mai încercăm să facem legături care nu țin. De când spun cuvinte fără șir, simt că-mi recuperez ani frumoși din viață.
— Marin Sorescu, Iona

Și cum ar fi să facem cum simțim? Să creăm, să inventăm, să iubim? Știu o doamnă care iubește să facă prăjituri. Mai știu o doamnă, pasionată de decorațiuni. Știu oameni care își iubesc munca, lucrează cu drag și sunt pasionați de ceea ce fac. Știu și mulți oameni, care nu o fac.

Și dacă viața ar fi o ocazie ca noi să facem ce iubim? Ca visurile să ni le împlinim? Fiecare e bun la ceva, cum ar arata lumea dacă fiecare om ar lucra munca pe care o iubește și care simte că îl împlinește? Cum ar fi, dacă fiecare om și-ar urma visurile și ar avea curajul să le împlinească?

Cum ar fi, dacă am avea curajul să credem în noi și în visurile noastre? Te las cu întrebarea…  joacă-te cu ea, și imaginează-ți… cum ar fi viața ta dacă ai avea curajul să crezi în tine și în visurile tale? Ce ai crea, ce ai inventa, ce ai realiza?

✧ Imagine de 512893 de la Pixabay


Distribuie articolul: