Iubește-ți Unicitatea!

Prima pagină a site-ului? Ca o vitrină!

Distribuie articolul:

De multe ori am fost întrebată ce ar trebui sa conțină prima pagină a site-ului. Clienții au de obicei idei pentru paginile „despre noi”, „servicii”, încă câteva și contact. Însă prima pagină reprezintă de obicei un mare mister.
Prima pagină este una dintre cele mai importante pagini ale site-ului, deoarece, ai la dispoziție doar câteva secunde ca utilizatorii să rămână în site și să caute informațiile care îi interesează, sau să plece așa cum au venit. Nu îți pot spune ce informații să conțină prima pagină a site-ului tău (aceasta diferă de la site la site), însă îți pot spune cum să prezinți informația pentru ca ea să fie interesantă pentru utilizatori. Hai să vedem împreună! Cum să fie prima pagină a site-ului tău?
Decizia utilizatorilor de a rămâne pe site sau de a pleca de unde au venit este în mare parte influențată de design. Poate surprinde, dar e logic: creierul percepe mai repede imaginile decât textul. Deci, până să apuce să citească și să tragă o concluzie dacă le place ce scrii, dacă informația este valoroasă și dacă este ceea ce aveau nevoie, utilizatorii vor fi prinși rapid într-un „should I stay or should I go” intuitiv, bazat pe felul în care percep prima pagină. Dacă vizita ar fi avut loc la sfârșitul anilor ’90 sau la începutul anilor 2000, când erau mult mai puține site-uri, probabil ar fi rămas. Însă în zilele noastre, când se pare că sunt peste un miliard și jumătate de site-uri (dintre care sub 400 milioane de site-uri active), utilizatorii s-au obișnuit să aibă de unde alge.
Hai să vedem, cum să fie prima pagină a site-ului tău pentru ca utilizatorii să rămână?…
Le spun mereu clienților mei, prima pagină a site-ului, ar trebui să fie ca o vitrină! O vitrină care îți prezintă atrăgător ce se găsește înauntru site-ului, te invită să vezi, să descoperi, să cumperi.
Prima pagină să aibă un aspect plăcut curat, aerisit
Îți plac culorile flashy? :)) A se folosi cu chibzuință. Pop-up-urile? Utilizatorilor le plac mai puțin! Știi și tu senzația aceea când ajungi pe un site și nici nu știi despre ce e vorba când un pop-up strident îți sare în față și te invită să te înscrii la newsletter? De evitat!
Prima pagină să fie ușor de citit
Scrisul prea mic? Sau prea mare? E potrivit doar atunci când servește unui scop bine definit și e armonizat! E important ca utilizatorii să poată citi textele de pe prima pagină fără efort. Să fie ușor de parcurs, ușor de citit, ușor de navigat.
Nu le da multă informație pe prima pagină, și nu îi copleși cu ceva foarte amestecat! Structurează-ți bine site-ul, astfel încât pe prima pagină utilizatorii să găsească (link-ul către) ceea ce caută imediat! Lasă-i să citească un pic despre subiectul care îi interesează, iar print-un link condu-i la pagina unde pot citi detaliat.
Prima pagină să fie cât mai vizuală, intuitivă și simplă
Nu avem timp de pierdut. Nici tu, nici eu, nici utilizatorii site-ului tău. Trăim vremuri în care atenția ne este atrasă în toate părțile, avem multe lucruri de făcut și suntem mai mereu ocupați. Prezintă-le esențialul! Într-un mod plăcut, interesant, captivant! Folosește imagini reprezentative care susțin informația scrisă și creează un cadru de încredere.
Și neapărat, site-ul să fie responsive… Adică să se afișeze corespunzător pe toate device-urile! E important!
De reținut? Prima pagină a site-ului să fie ca o vitrină! O vitrină în care le prezinți utilizatorilor ceea ce oferi întru-un mod plăcut, care să-i conducă cu ușurință la paginile unde găsesc informațiile pe care le caută. Să fie plăcută, cu imagini reprezentative și informația bine structurată! Informația diferă desigur, e unică pentru fiecare site. Important este ca ea să fie prezentată în mod atrăgător pentru utilizatori și să o înțeleagă rapid și ușor. O vitrină cu prăjituri? Cu haine? Cu cărți? O vitrină reprezentativă pentru site-ul tău!
✧ Imagini de Free-Photos de la Pixabay ✧


Distribuie articolul: