Iubește-ți Unicitatea!

Dincolo de încerc și trebuie, există pot și vreau!

Distribuie articolul:

Te-ai întrebat vreodată cât de mult contează felul în care îți vorbești? Faptul că contează cum vorbești cu alți oameni, e evident. Dar la fel de important este și cum îți vorbești!
Am să-ți vorbesc astăzi despre două cuvinte, „trebuie” și „încerc”. „Trebuie” te condiționează să faci lucrurile din obligație, iar „încerc” te face să simți că nu e important.

Cum te simți când „trebuie” să lucrezi? Sau „trebuie” să mergi la birou? Sau „trebuie” să câștigi bani? Nu te simți obligat(ă)?
Dar când „încerci” să faci ceva? Acel „încerc” parcă îl conține deja pe „nu-mi iese”, sau pe „nu e important” sau pe „am uitat”… :)) Încerc, în părerea mea, este un 50%. Adică, exista 50% posibilitatea să faci un lucru, sau să nu îl faci!

Nu te speria, sunt doar cuvinte. Dar sunt cuvinte importante care te condiționează să gândești într-un anumit fel!

Eu le-am înlocuit cu „vreau” și „pot”. Hai să vedem…
„Vreau” sa lucrez. „Vreau” să merg la birou. „Vreau” să câștig bani. Pentru că sunt în interesul meu, și mă simt hotărâtă din interior să fac acele lucruri, nu pentru că mă obligă cineva. Nimeni nu te obligă să muncești, sau să mergi la birou, sau să câștigi bani, sunt alegeri personale pentru că este mai bine pentru tine așa!
Iar cu „încerc”, treaba e simplă. Vrei sau nu vrei să faci un lucru? Dacă vrei, e alegerea ta. Și atunci da, poți face lucrul acela. Dar poți, pentru că vrei să faci acel lucru, nu pentru că „încerci” să faci ceva…
Sunt doar cuvinte, dar ele îți influențează gândirea, și perspectiva!

✧ Imagine de Engin Akyurt de la Pixabay


Distribuie articolul: